Već za 10 dana Mitrovački Gradski trg i park postaće Magični, 24. decembra zakazano je otvaranje tržnice i postavljanje tezgi, a celodnevni program u okviru Magičnog trga ove godine biće 26. i 27. decembra.

magicni-trg

Kako je najavila Marija Vuruna ispred organizatora, lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica, akcenat je i ove godine stavljen na zabavu za najmlađe Mitrovčane, a počevši od ove godine Magični trg imaće i humanitarni karakter.

Baš kao i prethodne godine za dobro raspoloženje najmlađih biće zaduženi animatori, klovnovi, štulaši, pantomimičari, karikaturisti. Ponovo će biti priređeno oslikavanje lica, podeljeni mnogobrojni pokloni i organizovano slikanje sa Deda Mrazom, a spektakl na ledu prirediće klizači Klizačkog kluba “Mladost”.

Takođe nastupiće i mitrovački dečiji horovi, a odigraće se i nekoliko predstava za decu.

-Počevši od ove godine Magični trg će imati humanitarni karakter. Ove godine simbol Magičnog trga biće irvasov crveni nos koji će se po ceni od 100 dinara prodavati na svim tezgama na Trgu i na klizalištu, kao i na još nekim mestima u gradu. Cilj nam je da prikupimo što više novca koji će ove godine biti doniran Opštinskom udruženju osoba sa autizmom i Opštinskom udruženju za pomoć osobama sa Daunovim sindromom, rekla je Vuruna. U 2016. godinu Mitrovčani će ući zajedno sa šabačkom grupom Đuskaj, koja će natupati na Gradskom trgu 31. decembra.