Direktor sportskog dela Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić posetio je Vrdnik, na poziv Dragana Potića, člana Opštinskog veća opštine Irig  zaduženog za privredu, a tema sastanka bili su razgovori oko potencijalnog organizovanja velikih teniskih turnira na terenima “Aqua Premier”.

1

-Početkom oktobra mi smo ovde organizovali jedan veteranski rekreativni turnir, na terenima hotela “Premier Aqua”. Odziv je bio stvarno ozbiljan i došli smo na ideju da probamo da organizujemo nešto na višem nivou. Uputili smo poziv teniskom savezu Srbije. Naravno, oni nisu mogli odmah da odgovore, ali, evo, uspeli smo našom upornošću da dožemo do direktora sportskog dela Teniskog saveza Srbije, rekao je Dragan Potić za Sremske vesti.

Podsetimo, ovaj turnir je naišao na ogroman odziv, a samom organizacijom bili su prezadovoljni i organizatori, ali i učesnici i gledaoci. Turnir je organizovala Turistička organizacija Opštine Irig, a okupio je ukupno 64 takmičara, koji su se nadmetali u četiri kategorije: singlovi, dublovi, 45+ i 55+.

unnamed-1

Danas smo, konačno, napravili prvi korak ka  saradnji. Pokazali smo mu terene, smeštajne objekte i kapacitete i nadam se da će vrlo uskoro doći do saradnje, a onda ćemo videti šta smo sve u mogućnosti da organizujemo u narednoj godini na terenima “Premier Aqua”– kazao je Potić za naš portal.

Obilazak je, kako saznajemo, prošao veoma dobro, a gosti su zadivljeni onim što su videli.

-Danas smo došli u Vrdnik da pogledamo kako izgledaju teniski tereni u Vrdniku i da vidimo da li postoje mogućnosti za održavanje međunarodnih turnira. Ono što smo videli nas je i više nego impresioniralo i mislim da ovde postoje uslovi za održavanje više vrsta međunarodnih turnira. Pričali smo o potencijalnim mogućnostima i došli smo do zaključka da bi, u sledećoj godini, mogli da pokušamo sa organizovanjem “futures” turnira. To su turniri gde je nagradni fond 10.000 dolara, koji su početna faza u profesionalnom tenisu. Takođe, pričali smo i o organizaciji međunarodnog veteranskog teniskog turnira, a zatim smo došli do zaključka da bi Vrdnik mogao da bude domaćin i “challenger” turniru, koji je najveći turnir koji se igra u Srbiji u ovom trenutku, istakao je za Sremske vesti Direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić.

On je dodao i da je ovo njegova prva poseta, te da je prijem od strane domaćina dobar, kao i to da su pokazali veoma veliko interesovanje.

Bolić je istakao da se nada organizovanju vrhunskih teniskih turnira, te da će naredna poseta biti podržana razrađenim planovima i idejama i da će se uskoro krenuti u realizaciju ovih mogućnosti.